Heten voltunk, mint a gonoszok, de már csak ketten maradtunk a papával. :o)  Ez még nem mindig kattan be, amikor nekiállok főzni. Így jártam ezzel a csontlével is. Telepakoltam a szokásos 12 literes fazekat csontokkal meg zöldségekkel, hogy legyen valami leves. Amikor két nap múlva még mindig volt belőle bőven, végre leesett a tantusz, hogy most már oda kell figyeljek erre is, hogy ne egy hónapig együnk valamit.
Hozzávalók / 4 adag

1 l csontlé
1 csipet chilipehely
5 dkg spenót
2 db tojás
2 dkg parmezán sajt (kb. 2 csapott evőkanál)
1 teáskanál citromlé (ízlés szerint)
4 szál petrezselyem

Elkészítés

A levest forraljuk fel a chilipehellyel.
Szórjuk bele a felaprított spenótlevelet, és főzzük 2-3 percig.
A tojásokat üssük egy tányérba, és a parmezán sajttal verjük fel, majd lassan csurgassuk a levesbe állandó keverés mellett.
Ízesítsük citrom levével, illetve a felaprított petrezselyemmel.