Nagyon krémes, könnyű, nyári torta, rengeteg krémsajttal és Baileys-zel! ;) Baileys-krémes sajttorta mandularopogóssal, ahogy mi készítjük! :)
Hozzávalók / 10 adag

150 g csokis zabkeksz
75 g olvasztott vaj
600 g krémsajt
250 g mascarpone
100 g cukor
1.2 dl  Baileys
3 teáskanál vanília aroma
4 db olvasztott lapzselatin
2 dl habtejszín
100 g cukor
50 g mandulapehely

Elkészítés

A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jól összedolgozzuk. Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a kekszes keveréket, és jól lenyomkodjuk. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd hagyjuk lehűlni.
Egy nagy tálba öntjük a krémsajtot, a mascarponét és a cukrot, majd simára keverjük. Hozzáadjuk a Baileys-t, az aromát, az olvasztott lapzselatint, a habtejszínt, és elkeverjük.
A kihűlt kekszes tortaformába öntjük a krémet, a tetejét elsimítjuk, fóliával befedjük, és minimum 4 órát pihentetjük a hűtőben.
Közben a cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a mandulát, összeforgatjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük. Megvárjuk, míg megszilárdul, majd apró darabkákra törjük, és ezzel díszítjük a tortát.