Már többször is készítettem baracklekvárt ezzel a módszerrel. Jobban ízlik, jobban esik, mivel tudom nincs benne tartósítószer. Egyszerű az Elkészítése, de a higiéniára azért célszerű odafigyelni!!! 14 db üveggel lett.
Hozzávalók / 5 adag

5 kg sárgabarack
1.3 kg cukor
1 kávéskanál citromsav

Elkészítés

Az üvegeket alaposan, forró vízben kimossuk. Lefelé fordítva megszárítjuk. Sütőbe rakosgatjuk. A barackokat alapos mosás után kimagozzuk, majd ledaráljuk (tiszta darálón!).
Bekapcsoljuk a sütő ,minimális hőmérsékletre. A darált barackot beletesszük egy olyan edénybe, amiben főzni fogjuk. Lassú tűzön (platnin), kavargatva főzzük, az első zubogás után hozzátesszük a cukrot. A kavarást nem hagyjuk abba. Belekeverjük a citromsavat is. Kb. 30-40 perc lassú főzés után lekapcsoljuk.
Egy-egy üveget kiveszünk a bekapcsolt sütőből, és teletöltjük a lekvárral. Jó szorosan lezárjuk. Majd visszapakoljuk a sütőbe. Feljebb vesszük 120 fokra, és 1 óra hosszáig ezen a hőmérsékleten dunsztoljuk. Másnapig ott hagyjuk. A sütő ajtaját ne nyissuk ki. Hideg helyre visszük. Jó étvágyat!!