A nyári hőségriadóra nekem ez a recept a válaszom. Főzni sem kell, jégbe hűtve a legjobb, és a fűszerezése is különleges. Olyannyira, hogy elsőre talán még meghökkentő is, de a gyakorlatban nagyon is működik.
Hozzávalók / 4 adag
40 g dió
500 g görög joghurt
1 db kígyóuborka
1 kávéskanál só
1 marék mazsola
2 gerezd fokhagyma
5 db jégkocka
1 csokor menta
1 csokor kapor
2 kk szumák
bors ízlés szerint
Elkészítés
A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg, addig amíg illatozni nem kezd, majd aprítsuk durvára. A mazsolát áztassuk 15 percre hideg vízbe.
A kígyóuborkát mossuk meg, és vágjuk félbe, majd egy kanállal kaparjuk ki a magházát, és reszeljük le.
A reszelt uborka felét, az aprított dió szintén felét, valamint a joghurtot, a fokhagymát, a zöld fűszereket és a jeget tegyük bele a turmixgépbe, és addig pürésítsük, amíg sűrű és krémes nem lesz.
Keverjük hozzá a maradék reszelt uborkát, ízlés szerint adjunk hozzá sót és borsot. Szűrjük le a mazsolát, és keverjük a leveshez. Tálalásnál a tetejét szórjuk meg a maradék dióval és szumákkal. (Plusz ezen szárított virágszirmok is vannak, ez totálisan elhagyható.)
0 Megjegyzések