Csípős, ropogós, frissítő. Könnyű, hideg, nyári sali a forró napokra! ;)
Hozzávalók / 4 adag

A salátához
40 dkg parázskrumpli
8 db retek
5 db újhagyma
1 dl olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Az öntethez
150 g tejföl
1 ek mustár
1 ek méz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A salátához
Az apró parázskrumplikat és a retkeket megtisztítjuk, majd cikkekre vágjuk. Az újhagymát vékony karikákra szeljük.
Előveszünk egy tepsit, kevés olívaolajjal kikenjük, beleszórjuk a zöldségeket, egy újabb kis adag olívaolajjal meglocsoljuk, majd fűszerezzük.
Jól összeforgatjuk, és mehet a sütőbe, 180 fokra 40-45 percre. Közben elkészítjük az öntetet.

Az öntethez
A Hozzávalókat jól összekeverjük, majd összeforgatjuk az elkészült salátával. 1 órát pihentetjük a hűtőben, majd egy kis petrezselyemmel megszórva fogyasztjuk.