Már több hónapja megálmodtam ezt a sütit, és többször is volt alkalmam elkészíteni. Imádjuk!!
Hozzávalók / 12 adag

Alap
30 dkg vajas keksz

Krém
2 tasak tejszínízű pudingpor
1 tasak vaníliás pudingpor
8 dl tej
500 ml habtejszín
4 ek méz (vagy cukor, keveset, mert a karamellszósz úgyis elég édes)

Karamell
1 bögre cukor (egész bögre)
150 ml habtejszín (vagy főzőtejszín, fél bögre)
50 g teavaj
1 csipet só
vanília ízlés szerint

Teteje
150 g földimogyoró (durvára vágva)
150 g étcsokoládé (fele lehet tejcsoki is, ha valaki édesebben szereti)
1 ek teavaj (vagy kókuszolaj)

Elkészítés

Alap
A kekszek felét a tepsi aljába tesszük.

Krém
A tejből és a pudingporból, a mézzel sűrű krémet főzünk. (Úgy, mintha pudingot készítenénk.) Majd kihűtjük.
Ha már kihűlt a krém, hozzákeverjük a felvert habtejszínt.
Majd rákenjük a krém felét a kekszekre.

Karamell
Használhatunk boltit is, ha macerásnak találjuk, de a saját készítésű sokkal finomabb! A cukrot magas hőfokon elkezdjük karamellizálni, amint kristályosodik, elkezdjük szorgalmasan kevergetni, amíg minden darab el nem olvad. Jó sokáig tart, de csak kevergessük, megéri!
Ha már csak 1-2 összeállt cukordarabkánk maradt, nagyon figyeljünk, hogy meg ne égessünk a cukrot, mert keserű lesz! (Ha nagyon összeáll 1-2 darab, mert nem kevertük eléggé, akkor inkább halásszuk ki őket gyorsan, mielőtt megég. De ha jól kevergetjük, tuti elolvad!)
A vajat hozzákeverjük. Ha elkevertük jól, mehet bele a tejszín, és azt is elkeverjük. Nyugodtan húzzuk le a tűzhelyről, nehogy kicsapjon, ÉS semmi esetre se kóstoljuk meg, nehogy megégessük magunkat!
Mehet bele a só és a vanília. Még melegen a krémre öntjük, és az egész sütit pihentetjük, hogy teljesen kihűljön a karamell.

Teteje
Ha kihűlt a karamell, jöhet a krém másik fele (DE csak ha jól kihűlt a karamell, különben nem állnak meg szépen a rétegek).
Majd a kekszek másik felét rátesszük a krémre.
Megolvasztjuk a csokit, és belekeverjük a mogyorók felét, ezt majd szépen elkenjük a fölső kekszrétegre, a mogyik másik felét pedig csak véletlenszerűen rászórjuk.
Pihentetjük min. 3 órát a hűtőben, de akár egész éjszakát is, úgy még finomabb. :)