Valamilyen szószos rizst szerettem volna enni, de párom nem szereti a bolti szószokat. Viszont bonyolult dolgot sem szerettem volna készíteni. A gombát pedig imádjuk, így készült el először ez a fogás. :)
Hozzávalók / 4 adag

60 dkg csirkemell filé
50 dkg csiperkegomba
200 ml főzőtejszín
1 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj

Elkészítés

Megpucoljuk és apró kockára vágjuk a vöröshagymát. A gombát megmossuk és felszeleteljük (mehet bele a tönkje is). A csirkemelleket megtisztítjuk, és csíkokra vagy kockákra vágjuk.
Kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzátesszük a csirkemellet. Elkeverjük, és fehéredésig pároljuk. Esetleg fél dl vizet tehetünk alá.
Ha már kifehéredett a csirke, hozzáadjuk a felszeletelt gombát. 1-2 perc múlva, ha a gomba már kezd összeesni, fűszerezzük sóval, borssal, apróra vágott (vagy szárított) petrezselyemmel. Fokhagymanyomóval belepréseljük a fokhagymát. Jól elkeverjük.
Fedő alatt közepes lángon, időnként megkeverve addig pároljuk, amíg a gomba meg nem puhul. Ha túl sok a leve, akkor keveset le lehet róla kanalazni.
Hozzákeverjük a tejszínt, és még egyszer összeforraljuk.