Egy egyszerű, gyors és finom leves. Tálaljuk egy citromkarikával, kevés olívaolajjal (ha van chilis olívaolaj, azzal) meglocsolva, apróra vágott petrezselyemmel vagy mentával, és parmezánforgácsokkal megszórva.
Hozzávalók / 4 adag

100 g rizs
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db burgonya
100 ml fehérbor (száraz)
800 ml zöldség alaplé
500 ml tej
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk.
Egy edényben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a kétféle hagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst és a burgonyát, további 1-2 percig dinszteljük, majd hozzáöntjük a bort, kb. 1-2 percig főzzük.
Felöntjük a levessel és a tejjel. Felfőzzük, és közepes hőmérsékleten kb. 15-20 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.