Volt egy adag maradék rizs, meg nyárhoz híven rengeteg paprika és paradicsom. Egyet csavartam csak rajta a klasszikus rizses lecsó kombinációhoz képest, de az pont elég volt ahhoz, hogy egy ázsiai fúzió legyen a vége.
Hozzávalók: / 2 adag

3 ek napraforgó olaj
250 g csirkemell filé
1 közepes db vöröshagyma
2 közepes db tv paprika
1 ek szójaszósz
1 teáskanál Sriracha chiliszósz
bors ízlés szerint
4 közepes db paradicsom
200 g rizs
2 db tojás
1 csokor koriander
4 dl víz
só ízlés szerint

Elkészítés:

Ha van maradék rizsünk, az szuper, ha nincs, akkor a szokásos módon főzzünk egy adagot.
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, a csirkemellet kockára vágjuk, és sózzuk-borsozzuk, majd az olajon megpirítjuk, szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
Ha túl kevés olaj maradna a serpenyőben, pótoljuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát. Pár percig pirítjuk, és mehet rá a paprika. Újabb pár perc pirítás, aztán mehet a paradicsom.
Adjuk hozzá a szójaszószt és a Srirachat, frissen őrölt borsot, és mehet vissza csirke, hogy az egészet összemelegítsük. Addig főzzük, amíg a leve szinte elfő, majd mehet hozzá a rizs, és így az egész átpirítjuk. Az se baj, ha néhol odakap a rizs.
Végül felütjük a tojásokat, felverjük, és hozzáadjuk az ételhez. Gyors mozdulatokkal elkeverjük, addig, amíg keményre sül. Friss korianderrel megszórva tálaljuk.