Tökéletesre sikeredett, de ennél a tortánál a kalóriákat nem ajánlott számolni!
Hozzávalók / 12 adag

Brownie
10 dkg finomliszt
10 dkg darált dió
25 dkg cukor
10 dkg málnás étcsokoládé
18 dkg vaj
3 db tojás
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Krém
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
200 ml habtejszín
1 citromból nyert citromhéj
1 csomag vaníliás cukor

Összeállítás
20 dkg csokoládé (After Eight)
25 dkg málna

Elkészítés

Brownie
Gőz fölött megolvasztjuk a vajat és a tábla csokit. Egy edényben összekavarjuk a lisztet, darált diót, kakaót és sót. Egy nagyobb tálban fehéredésig kavarjuk a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral.
A tojásokhoz öntjük a felolvadt vajas-csokit, jól elkeverjük, majd egyenletesen hozzáadagoljuk a lisztes keveréket is, majd egyneművé kavarjuk.
A sütőt 180 °C-ra állítjuk. Egy 24 cm kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, egyenletesen beleöntjük a tésztát, és kb. 20 perc alatt megsütjük.

Krém
A tejszínből kemény habot verünk. A mascarponét kikavarjuk a porcukorral, a vaníliával, tehetünk bele citromhéjat, majd a tejszínhabot gyors mozdulatokkal hozzákeverjük.

Összeállítás
A kihűlt tésztalapra egyenletesen elterítjük a krémet, tetejét díszíthetjük málnával. Én a krémet kicsit túlkentem a széleken, hogy az oldalára is jusson nyomokban, mert ez a krém képezte a ragasztót a csokilapok tortára való applikálásakor. Egy szalaggal átkötöttem a tortát, és jól behűtöttem.