Az eredeti recept cotija sajtot (egy mexikói eredetű félkemény, omlós, tehéntejből készült sajt) ír elő, mivel az nem állott rendelkezésemre, fetával lett elkészítve ez a nagyon finom saláta.
Hozzávalók / 4 adag
5 db csöves kukorica
2 ek olívaolaj
3 ek majonéz
2 ek limelé
100 g feta sajt
1 ek jalapeño
0.5 csokor koriander
1 kis db lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
chilipehely ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
A kukoricamagokat éles késsel levágjuk a csutkáról, kb. 450-500 g kel legyen. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a kukoricát, és közbe meg-megkevergetve kb. 5-7 percig sütjük.
A koriander megmossuk, a leveleket letépkedjük, durvára vágjuk. A kétféle hagymát meghámozzuk, a lila hagymát kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk. A jalapenot apró kockákra vágjuk.
Egy nagyobb edénybe a majonézt simára keverjük a limelével. Hozzákeverjük a morzsolt fetát, a kétféle hagymát, jalapenot, és a koriandert. Sóval, borssal és chilipehellyel ízesítjük.
Mikor a kukorica elkészült, a fűszeres majonézhez adjuk, jól elkeverjük, és tálaljuk.
0 Megjegyzések