Ha túl tömör a padlizsános keverék, adjunk hozzá kevés tejet. A padlizsán egy részét helyettesíthetjük cukkinivel is. Tálaljuk fokhagymás görög joghurttal.
Hozzávalók / 2 adag

300 g padlizsán
1 db tojás
75 g finomliszt
50 g feta sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.5 tk fűszerpaprika
chilipehely ízlés szerint
4 ek napraforgó olaj

Elkészítés

A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, kb. 2 cm-es csíkokra hámozzuk (csíkokban rajta hagyjuk a héját), majd durvára reszeljük.
A padlizsánhoz adjuk a tojást, lisztet. Sóval, borssal, paprikával és a chilipehellyel fűszerezzük, jól eldolgozzuk, majd hozzákeverjük az elmorzsolt fetát.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. A padlizsános keverékből kanál segítségével halmokat rakunk a forró olajban, elsimítjuk, majd közepes hőmérsékleten oldalanként kb. 3-4 perc alatt aranysárgára sütjük.