Otthon, házilag is könnyedén elkészíthetjük a babapiskótát. Ízében megtévesztésig hasonlít a boltira, és az érzés, hogy magunk készítettük, nagyon jóleső.
Ebben a sütis könyvben akadt meg a szemem a recepten.
Hozzávalók/ 8 adag

4 db tojás
1 csipet só
10 dkg cukor (kristály)
1 csomag vaníliás cukor
12.5 dkg finomliszt
2 ek porcukor

Elkészítés

A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. A végén hozzáadjuk a cukor harmadát, és tovább verjük, amíg szép fényes nem lesz a hab.
A tojássárgákat egy másik tálban a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Az átszitált lisztet és a kemény tojáshabot több részletben, felváltva hozzádolgozzuk a cukros tojáshoz.
A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kb. 10 centis babapiskóta formákat nyomunk: a rudacskák végei ducibbak legyenek.
Porcukrot szitálunk a tetejükre és légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt világos színűre sütjük.
Rácsra szedve hagyjuk kihűlni. (kb. 50 babapiskóta lesz a fenti mennyiségből)