A legjobb barátom Petifájter emlékére.:( 10-ből 9-szer az ő kedvéért főztem brassóit. A halála napján is bevásároltam a Hozzávalókat, hogy másnap együtt ebédeljünk. Egy Szilveszter alkalmával 15 főre 7 kg húsból és 12 kg burgonyából főztem. Elfogyott mind!
Hozzávalók / 4 adag

3 fej vöröshagyma
60 dkg sertéscomb
1 kg burgonya
5 gerezd fokhagyma
majoranna, só, bors
olaj a sütéshez

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megpirítjuk. Erre tesszük a fűszereket (só, bors, majoranna), és belenyomjuk a fokhagymát.
Kockára vágott húst először megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp, hogy ellepi, és fedő alatt pároljuk.
A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk, hasonló nagyságúra, mint a húst. Majd olajban kisütjük.
Ha a hús megpuhult (kb. 1-1,5 óra), és maradt rajta egy kevés szaft, a sült burgonyával összekeverjük, és tálaljuk.