A paprikás mártást ízlés szerint ízesíthetjük csípős paprikakrémmel is. Friss lepénykenyérrel vagy rizzsel.
Hozzávalók/ 4 adag

3 kaliforniai paprika (sárga, piros, zöld)
2 vöröshagyma
6 ek olaj
bors
1 tk majoránna
500 g passzírozott paradicsom
1 tk instant zöldségleves
½ csokor petrezselyem
édesnemes paprika
2 tojás
4 sertéshússzelet (kb. 600 g)
4 ek ajvár
4 ek liszt
75-100 g zsemlemorzsa
50 g sajt



Elkészítés

A paprikát megtisztítjuk, mossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk. Az egészet 2 ek forró olajban kb. 5 percig sütjük. Sóval, borssal és a majoránnával fűszerezzük. Felöntjük a paradicsommal és 125 ml vízzel, hozzákeverjük az instant levest. Felfőzzük, kb. 10 percig főzzük. Hozzákavarjuk az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal és a paprikával fűszerezzük.
A tojást kevés sóval elkeverjük. A húst, megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, vékonyra potyoljuk, sóval, borssal fűszerezzük, az ajvárral vékonyan megkenjük. A hússzeleteket megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végén pedig a zsemlemorzsában. Majd 3-4 ek forró olajban oldalanként 4 perc alatt aranybarnára sütjük.
A mártás 2/3-át egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük az elősütött húst, meglocsoljuk a maradék mártással, ráreszeljük a sajtot.
250 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük.