Vasárnap ebédre vendégeket vártunk, és valami újdonsággal szerettem volna meglepni őket. A sokszor elkészített sajtos-tejfölös husi után gondoltam, felhasználom a szekrényben csücsülő üveges gombákat. Ez a finomság született belőle. Köretként bécsi rakott krumplit kínáltam hozzá. Nekem két tepsivel lett, így még útravalót is kaptak a vendégek. :-)
Hozzávalók / 5 adag

70 dkg csirkemell filé
30 dkg gombakonzerv
10 dkg sonka
12 dkg sajt (óvári vagy trappista)
1 nagy fej vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj
1.5 dl víz
1 teáskanál napraforgó olaj (a tűzálló tál kikenéséhez)


Elkészítés

A csirkemelleket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, besózzuk.
A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk. A hagymát kis olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és kis vízzel felöntve pároljuk kb. 20 percig.
A tűzálló jénai tálat vagy tepsit kikenjük egy kis olajjal, és egymás mellé fektetjük a csirkemelleket, megszórjuk egy kis borssal.
A csirkemellekre halmozzuk a pirított gombát, mindegyikre teszünk egy-egy szelet sonkát, majd egy-egy szelet sajtot.
Előmelegített sütőben kb. 1,5 dl vízzel sütjük fedő, vagy alufólia alatt. Ha megpuhult a husi, levesszük a fóliát és rápirítjuk a sajtot.