Nagyon szeretjük a krémes mousse tortákat, így megpróbáltam egy különleges, kávés tortát megalkotni.
Hozzávalók / 4 adag

Brownie
75 g tejcsokoládé
80 g vaj
165 g cukor
2 db tojás
60 g finomliszt
20 g cukrozatlan kakaópor

Kávés mousse
80 ml feketekávé
100 g tejcsokoládé
75 g fehér csokoládé
3 db tojássárgája
70 g cukor
4 dl habtejszín
10 g zselatin

Kávézselé (1)
160 ml feketekávé
130 g sűrített tej
8 g zselatin

Fehércsokoládé-mousse
175 g fehér csokoládé
3 db tojássárgája
70 g cukor
4 dl habtejszín
10 g zselatin

Kávézselé (2)
160 ml feketekávé
2 csapott ek cukor
10 g sűrített tej
3 db lapzselatin


Elkészítés

Brownie
A browniehoz gőz fölött a vajat és a csokoládét olvasszuk meg.
A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk jól el.
Végül adjuk hozzá az olvasztott csokoládét.
Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges, vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)
Kávés mousse
A kávés moussehoz a kétfajta csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett.
A tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra, majd adjuk hozzá a kávét és az olvasztott csokoládét.
0,5 dl habtejszínt melegítsük langyosra, adjuk hozzá a zselatint, és olvasszuk el benne, majd adjuk a tojásos keverékhez.
A maradék habtejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a keverékhez.
Öntsük a krémet a tésztára, és tegyük hűtőbe minimum 2 órára.
Kávézselé (1)
A kávézseléhez (1) 80 ml kávét és a sűrített tejet keverjük össze.
A másik 80 ml meleg kávéhoz adjuk hozzá a zselatint, és olvasszuk össze, majd adjuk a sűrített tejes kávéhoz.
Ezt a zselét öntsük a megdermedt kávés mousse tetejére, és tegyük hűtőbe 1,5-2 órára.
Fehércsokoládé-mousse
A fehércsokoládés moussehoz a csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett.
A tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra, majd adjuk hozzá az olvasztott csokoládét.
0,5 dl habtejszínt melegítsük langyosra, adjuk hozzá a zselatint, és olvasszuk el benne, majd adjuk a tojásos keverékhez.
A maradék habtejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a keverékhez.
Öntsük a krémet a zselé tetejére, és tegyük hűtőbe minimum 2 órára.
Kávézselé (2)
A kávé zseléhez (2) a lapzselatint tegyük hideg vízbe.
A forró kávét a cukorral és a sűrített tejjel keverjük össze, majd a kicsavart lapzselatint olvasszuk el benne.
Majd óvatosan öntsük a krém tetejére, és tegyük hűtőbe további 2 órára.