Chili & Vanília oldalán olvastam ezt a kiváló receptet, és nem tudtam neki ellenállni. Csak a képzeletünk szab határt, hogy mi mindennel tölthetjük meg ezt az ízben gazdag, illatos tésztát.
Hozzávalók/ 12 adag

Tésztához:

3 ek durvára vágott dió
13 dkg frissen reszelt parmezán
15 dkg tönköly fehérliszt
11 dkg hideg vaj
1 kk chilipehely
1 kk frissen őrölt bors
2 tk apróra vágott rozmaringlevél
1 kk só
1/2 kk cayenne bors

Krémhez:
20 dkg kecskesajt
2 dl főzőtejszín
só (opcionális)
1 kk frissen őrölt bors
nagy csipet frissen reszelt szerecsendió
1/2 citrom reszelt héja
kakukkfű
bazsalikom

Elkészítés

A tésztához valókat robotgépben összegyúrjuk, ha szükséges, 1-2 ek hideg vizet adunk hozzá. Kb. 6 cm átmérőjű rudat formálunk belőle, és fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
A pihentetett tésztából 0,5 cm-es szeleteket vágunk, melyeket hosszában ovális formává kinyújtunk 2-3 mm vékonyra, és körbetekerjük vele a cannoli sütőformát. (24 db lett ebből a mennyiségből, 11 cm-es formát használva.)
Sütőpapírral bélelt tepsibe felállítva tesszük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 12-13 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, csak akkor húzzuk le a formáról.
A krém összeállításához a tejszínt felverjük, sózzuk (de nem feltétlenül), borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, friss citromhéjat reszelünk bele, majd beletördeljük a kecskesajtot, és robotgéppel összekeverjük.
A krémet habzsákba töltjük. Előtte a krémet tovább ízesíthetjük csíkokra vágott bazsalikomlevéllel, kakukkfűlevelekkel. Az így kapott könnyű krémet a cannolikba töltjük.