Kedvenc leveseim egyike. Sajnos ritkán készítem, mert családom nem minden tagja rajong a gombáért.
Hozzávalók / 4 adag

1 db csirkemell filé (kockára vágva)
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
20 dkg gomba (vagy szárított vargánya )
babérlevél ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
1 teáskanál mustár (ízlés szerint)
2 dl tejföl
1 csapott ek finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj


Elkészítés

A hagymát összevágjuk, majd olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, fűszerezzük, majd rövid ideig pároljuk.
Beletesszük a mustárt és a kockára vágott zöldségeket. Vízzel felengedjük, és készre főzzük.
Tejfölös habarással sűrítjük a levest.