Nemrég levendulaszörpöt ittam, azóta rá vagyok kattanva a levendulára. Ez az új gyermek. :)
Hozzávalók/ 4 adag

300 g finomliszt
20 g kukoricaliszt
250 g vaj
80 g porcukor
1 db tojás
1 tk sütőpor
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
20 g vörösáfonya (apróra vágott)
5 db levendula (szárított virág)


Elkészítés

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd az egész tojással.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a vajas keverékhez adjuk.
Simára keverjük, és egy nagyobb darab folpack-ra evőkanállal halmokat rakunk. A folpack segítségével 4 cm átmérőjű hengert formázunk, és egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Másnap vékony szeleteket vágunk a rúdból, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A kekszet 200 fokon 8-10 percig sütjük.
A kész lapocskákat még forrón levendulás porcukorba megforgatjuk, és kihűlés után dobozba tesszük.