Nagynéném jól bevált receptje alapján szoktam ezt a sütit készíteni. Megfigyeltük, hogy minél többet áll, annál finomabbá válik, egyre puhább lesz. Persze ehhez az is kell, hogy ne falják fel a gyerekek rögtön az egész tepsivel...
Hozzávalók / 8 adag

A tésztához
30 dkg finomliszt
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojás
1 csomag sütőpor
1 ek tejföl
1 fél citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 csipet só

A töltelékhez
4 db tojás
20 dkg porcukor
2 ek tej
20 dkg dió (darált)
20 dkg sárgabaracklekvár


Elkészítés

A tésztához valókat összegyúrjuk és 20 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a diós tölteléket: a tojássárgákat a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd először belekeverjük a darált diót, a végén a cukros-tojásos egyveleget is.
A tészta 2/3-át kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a diós tölteléket. A maradék tésztából rácsokat gyártunk és ezzel behálózzuk a süti tetejét.
220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) 10 percig, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra, és így további 10-15 percig sütjük.