Ez egy nagyon trükkös keksz. Ugyanis ha csak 15 percig sütjük, olyasmi, mint a piskótatallér (dobozba zárva még több nap múlva is puha) ha viszont 20 percig, akkor ropogós keksz.
Hozzávalók/ 4 adag

50 g mandula (őrölt)
100 g finomliszt
100 g porcukor
1 csomag foszfátmentes sütőpor
90 g vaj (megolvasztva)
3 db tojás
0.5 dl amarettó


Elkészítés

A száraz hozzávalókat az olvasztott vajjal alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a likőrt és alaposan eldolgozzuk.
Hűtőbe tesszük legalább fél órára.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk (egy-egy teáskanálnyit). A kupacok között hagyjunk ki helyet, mert sütés közben megnőnek. (Tapasztalatból mondom, az első adag nekem bizony cseppet összesült.)
165 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.