A házi készítésű pizza mindent visz nálunk. :) A család férfi tagjai csak így szeretik. Igazán nagyevőnek kell lennie valakinek, ha meg akar enni egy egészet az én pizzámból. :) Már a súlyuk sem piskóta, és emelett persze tele vannak finom, laktató dolgokkal... :) Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók / 6 adag

A tésztához
1 kg finomliszt
2 db tojás
1 ek só
1 ek cukor
5 dkg élesztő
6 dl langyos víz
4 ek napraforgó olaj

A feltéthez
50 dkg darált sertéshús
2 közepes fej vöröshagyma
300 g sűrített paradicsom
400 g konzerv fejtett bab
140 g konzerv csemegekukorica
2 ek napraforgó olaj
1 teáskanál cukor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
csípős fűszerpaprika ízlés szerint (vagy chilipor)
50 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A tésztához a liszt kivételével az összes hozzávalót elkeverjük egy habverő segítségével egy tálban.
Ha ez kész, akkor bele a liszt, és alaposan kidolgozzuk. Félretesszük kelni, amíg elkészül a feltét.
A hagymát megpucoljuk, és félfőre vágjuk. A hús megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a paradicsomot, pici cukrot, fűszerezzük, és összeforraljuk.
A tésztát egy lisztezett deszkán átgyúrjuk, gombócokra osztjuk ( 4-5), kinyújtjuk, és az enyhén olajos sütőformába igazítjuk (32 cm átmérő).
Megkenjük a húsos raguval, megszórjuk babbal, kukoricával, hagymával és őrölt erős paprikával.
Megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben jó magas hőfokon megsütjük (ha alulról megemeljük egy fakanállal, akkor azt kell látnunk, hogy szép arany színű).