Szeretem az olasz ételeket és a pizzákat is egyaránt. Sok embernek, ha olasz ételről beszélünk, akkor a tésztafélék jutnak eszükbe és a pizza.
Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
80 dkg finomliszt (olasz pizzaliszt)
1.25 dkg friss élesztő (vagy 5 g instant)
3.5 dl víz (langyos)
1 ek cukor
1 ek só (púpozott)
1 dl olívaolaj (extraszűz)
A pizza tetejére
6 szelet bacon
140 g csemegekukorica
4 db tojás

A mártáshoz
2 dl paradicsomszósz
1 csipet só
oregánó ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
2 ek víz

Elkészítés

Elkészítjük a tésztát.
A sütőt maximumra előmelegítjük.
A tepsit kikenjük kevés olajjal, és tésztát beleegyengetjük.
Megszórjuk az átöblített kukoricával, és elrendezzük rajta a bacont. Ráütjük a tojásokat.
A sütő aljára helyezzük.
A paradicsomszószt beleöntjük egy edénybe, és beleteszük a fűszereket. Forralunk rajta egyet, és kész. Ha kicsit hígabban szeretjük, akkor lehet hozzá adagolni vizet.