A másik kedvenc, amit maradék szecsuáni csirkéből is el lehet készíteni.
Hozzávalók / 4 adag
A tésztához:
a pulyka gyros pizza receptem tésztája
Feltéthez:
40 dkg csirkemell
1 ü szecsuáni szósz
1 db pritaminpaprika
1 kis fej hagyma
20 dkg reszelt trappista sajt
1 ek étolaj
csipet só és bors
Elkészítés
A csirkemellet vékony csíkokra szeleteljük, és a forró olajon hirtelen megpirítjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, és 5 percig tovább puhítjuk.
Ráöntjük a szecsuáni alapot, és főzzük még 5 percet, míg kicsit besűrűsödik.
Közben a hagymát és a paprikát vékonyan felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.
A vékonyan kiolajozott sütőformába nyomkodjuk a tésztát, villával megszúrkáljuk, és 5 percig elősütjük 200 fokon.
Az elősütött tésztára egyenletesen elosztjuk a szecsuáni csirkét, a hagymát és a paprikát. Megszórjuk reszelt sajttal, és 20 percig sütjük, míg a sajt és a széle aranyszínűre sül.
0 Megjegyzések