Saját szerzemény! Le van egyszerűsítve, hasonlít az egyik kedvencemre, a Lahmachun tésztájára ha nem kelesztjük, de ha megkelesztjük, akkor igazi pizzatésztát kapunk!
Hozzávalók / 2 adag
A tésztához
1 bögre finomliszt
1 dkg élesztő
1 dl víz
2 ek napraforgó olaj
A feltétnek
10 dkg párizsi (baromfi)
1 ek pizzaszósz
1 kis fej vöröshagyma (felkarikázva)
10 dkg sajt (reszelve)
Elkészítés
A tésztához valókat összegyúrjuk (liszt, élesztő, nem túl sok víz , kevés olaj). Utána lehet keleszteni, de elhagyható.
Kinyújtjuk a tésztát a tepsi formájára, majd a tepsit lisztezzük, hogy le ne ragadjon.
Beletesszük a tésztát és pizzakrémmel bekenjük.
Párizsit szeletelünk rá, majd hagymakarikákat szétszedve teszünk rá. Reszelünk rá sajtot, majd megsütjük.
0 Megjegyzések