Ezt, mint olyan sok alapdolgot a főzésben, Anyukámtól tanultam. Akkor készítem, ha valami dolog van (befőzés, termény betakarítás a kertben), és nincs idő a főzőcskézésre. Most azért lett ez az ebéd, mert már rég ettük :-)
Hozzávalók / 4 adag

8 közepes db burgonya
1 db babérlevél
2 tk só
1 csipet bors
2 dl tejföl
2 evőkanál finomliszt
3 ek napraforgó olaj
1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés

A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és vékonyra felkarikázzuk.
Odatesszük főni, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk.
Ha már majdnem puha a krumpli, a lisztet az olajon megpirítjuk, a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát, kevéske vízzel (kb 1 dl) higítjuk, és csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt, majd egy kis forró levet a főzelékből, hogy ne kapja össze.
Folyamatos kavargatás mellett beleöntjük a rántást a főzelékbe és ha felfő (pár perc múlva) elzárjuk.