Egy egyszerű, gyors, finom, enyhén savanykás főzelék. Kolbász helyett tálalhatjuk sült virslivel vagy fasírttal is.
Hozzávalók / 2 adag

1 közepes db vöröshagyma
500 g burgonya
1 ek napraforgó olaj
100 g tejföl
1 evőkanál finomliszt
0.25 kk fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek citromlé
0.5 csokor tárkony
100 g csípős kolbász
300 ml víz

Elkészítés

A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A tárkonyleveleket letépkedjük, apróra vágjuk, a szárakat cérnával összekötjük.
Az olajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük. Hozzákeverjük a burgonyát, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkavarjuk, és felöntjük kb. 300 ml vízzel, hogy éppen csak ellepje a burgonyát. Sózzuk, hozzáadjuk a tárkonyszárakat. Felfőzzük, lefedve kb. 15-20 perc alatt megfőzzük.
A tejfölt elkeverjük a liszttel és kevés hideg vízzel. A burgonyára - amelyből előzőleg a tárkonyszárakat kivettük- öntjük, hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és további 5 percet főzzük.
A kolbász héját lehúzzuk, karikákra vágjuk, és egy serpenyőbe, zsiradék hozzáadása nélkül, pár perc alatt kisütjük.
A főzeléket tányérokra osztjuk, elosztjuk rajta a kolbászkarikákat, kevés visszamaradt kolbászzsiradékkal meglocsoljuk, és tálaljuk.