Már egész kiskorom óta szeretem a krumplifőzeléket, de mindig csak a tejfölöst. El is határoztam, ha nagy leszek, én is fogok sokszor ilyet csinálni a családomnak. Így is lett, és nagyon szeretik.
Hozzávalók / 2 adag
1 kg krumpli
kis doboz tejföl
5 ek olaj
3 ek liszt
só, babérlevél
virsli ízlés szerint
Elkészítés
A krumplit megpucoljuk, jól megmossuk, és kockára vágjuk.
Egy lábasban feltesszük főni annyi vízben, amennyi épp ellepi.
Beledobunk 3 db babérlevelet, megsózzuk, és főzzük kb 30 percet.
Ha a krumpli megpuhult, az olajból és a lisztből rántást készítünk, ráöntjük a tejfölt és egy kis levet a krumpliról. Összekeverjük, és ráöntjük. Egyet forralunk rajta.
A virslit bevagdaljuk, és pici olajban megsütjük.
A krumplifőzelék tetejére téve tálaljuk.
0 Megjegyzések