Az egyik kedvenc főzelékeim közé tartozik. Magában is imádom enni.
Hozzávalók / 4 adag

1.5 kg burgonya
8 db babérlevél
ételízesítő ízlés szerint
1 nagy db vöröshagyma
3 dl tejföl
2 púpozott ek finomliszt
1 teáskanál fűszerpaprika
2 dl víz

Elkészítés

A krumplit és a hagymát megpucoljuk. Míg a krumplit felkarikázzuk, a hagymát hagyjuk egyben.
Egy lábosba beletesszük a krumplit az egész hagymával együtt, és felengedjük annyi vízzel, ami épp, hogy ellepi. Hozzáadjuk a babérlevelet, az ételízesítőt, és főzzük.
Közben a tejfölt elkeverjük csomómentesre a liszttel és pirospaprikával. Majd ha megpuhult a krumpli, hozzákeverjük a tejfölt, és forralunk rajta még egyet. Akinek esetleg nem elég savanykás, az egy kis ecetet önthet még hozzá.