Megérkezett a jó idő, így könnyedebb ételeket szívesebben fogyasztunk. A vagdalt amivel tálaltam, szintén könnyed, és illett a főzelékhez. A rántás ízlés dolga, van aki sűrűbb, van aki szinte "leveses" főzeléket készít, mert úgy szereti.
Hozzávalók / 4 adag
1.2 kg burgonya
4 dkg sertészsír
2 evőkanál finomliszt
1 kis fej vöröshagyma
2 db babérlevél
1 ek ecet
1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
1 dl tejföl
Elkészítés
A burgonyát megtisztítjuk, karikára vagy kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, a babérlevéllel együtt puhára főzzük.
A zsírból és lisztből zsemleszínűre pirított rántást készítünk: mikor a rántás még világos, beletesszük az apróra vágott hagymát, együtt pirítjuk, közben keverjük, nehogy leégjen. Majd egy kevés vízzel és a főtt burgonya levével felengedjük, és a burgonyára szűrjük.
Belekeverjük a tejfölt, ízesítjük ecettel, cukorral, őrölt borssal, és felforraljuk.
0 Megjegyzések