Párom imádja a krumplifőzelékemet, de valahogy elégedetlen voltam vele, ahogy eddig csináltam, úgyhogy gondoltam vissza az alapokhoz, kezdjük előről, és nézzünk egy egyszerű, ám nagyszerű receptet. 
Hozzávalók / 4 adag

2 kg burgonya
5 db babérlevél
450 g tejföl
1 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 db leveskocka
ételízesítő ízlés szerint (vagy só)
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés

A megpucolt, apróra vágott vöröshagymát megszórjuk egy kevés ételízesítővel vagy sóval, és pici olajon megdinszteljük.
Amikor a hagyma már jó, akkor a megpucolt, apró kockákra vágott krumplit ráborítjuk, kicsit elkeverjük a hagymával, majd annyi vizet öntünk rá, ami éppen csak ellepi.
A vízbe beledobjuk a 4 erőleveskockát, és az ízlés szerinti 4-5 babérlevelet, majd puhára főzzük a krumplit.
Főzés közben megkóstolhatjuk a levet, és ha nem elég sós vagy babérleveles, akkor javítsunk rajta a kívánt íz irányába.
Ha a krumpli puhára főtt, elzárjuk alatta a gázt, majd állapítsuk meg, hogy megfelelő-e a víz mennyisége a krumplifőzelékhez, ha túl sok, öntsünk le belőle egy keveset.
Ezután a krumpli kb. 2/3-át szedjük ki egy másik tálba (itt érdemes kivadászni a babérleveleket is), adjuk hozzá a tejföl nagyját, és ízlés szerint 2-4 gerezd fokhagymát, majd botmixerrel pépesítsük.
A kivett krumpliból egy keveset tegyünk még hozzá, ha nem akar megfelelő sűrűségű lenni, de ügyeljünk rá, hogy maradjon a főzelékbe bőven.
Ha nem akar besűrüsödni, akkor a tejföl végét egy kis liszttel keverjük el (a mennyisége a hiányzó sűrűségtől függ), majd ezt is dolgozzuk bele a szaftba a mixerrel.
Ha ezzel készen vagyunk, visszaöntjük az egész krumplikat, beleforgatjuk a szaftba, és készen is vagyunk!:)