Könnyen elkészíthető, finom vacsora.
Hozzávalók / 4 adag
A főzelékhez
60 dkg burgonya
só ízlés szerint
5 db babérlevél
0.5 dl napraforgó olaj
2 evőkanál finomliszt
1 kk fűszerpaprika
3 ek tejföl
A fasírthoz
60 dkg darált sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
3 szelet kenyér
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
1 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Először a fasírtot készítjük elő: a kenyereket vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, hozzáadjuk a darált húst.
Kevés olajon az apróra vágott hagymát megpároljuk, tűzről levesszük, hozzákeverjük a fűszerpaprikát, majd ezt is a darált húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, belereszelünk 1 gerezd fokhagymát. 1 tojással jól összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi épp ellepi. Sóval, babérlevéllel ízesítjük, és lassú tűznél főzzük.
Az olajon a liszttel világos színű rántást készítünk, tűzről levesszük, ha már nem forr, belekeverjük a fűszerpaprikát, és felöntjük kevés hideg vízzel. A megfőtt krumplihoz adjuk. Lassan még rotyogtatjuk.
A tejfölt jól kikeverjük, és a főzelékhez adjuk.
Végül 1 evőkanál ecettel savanyítjuk, de ez el is maradhat, ízlés dolga. :)
A fasírtból lapított gömböket képzünk. :) Zsemlemorzsában meghempergetjük, és bő olajban kisütjük.
0 Megjegyzések