Ízletes és finom, egy kicsit töményebb állagú kalács, tea vagy kávé mellé kiváló.
Hozzávalók / 4 adag

12 dkg margarin (puha)
24 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg csokoládéforgács (csokilencse)
5 db tojás
1 dl tej
30 dkg banán (héj nélkül)
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 dkg vaj (formához)
1 csapott ek finomliszt (formához)

Elkészítés

A lisztet, sót, sütőport és a csokilencsét összeforgatjuk. A banánokhoz öntünk egy keveset a tejből, és turmixoljuk.
Habosra keverjük a margarint a cukor felével és a vaníliás cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, ezután a banánt és a tejet is hozzáadjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd óvatosan a tojásos masszába forgatjuk. Ezután adagokban a lisztet is beleforgatjuk. Egy kivajazott és lisztezett kuglófformába öntjük a masszát.
Sütés 180 fokon kb 55-60 percig, tűpróba. Rácsra borítva hűlni hagyjuk.