Ennek a kuglófnak egyszerű, könnyű kevert a tésztája, és nagyon szaftos. Ha esetleg igény van rá, dúsítható aszalt, esetleg kandírozott gyümölcsökkel is. A tetejét leönthetjük csokoládéval, így nem csak a hétköznapokon, de az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Hozzávalók / 6 adag
Tészta
25 dkg puha margarin
15 dkg szitált porcukor
1 teáskanál vanília aroma
2 narancsból nyert narancslé
2 narancsból nyert narancshéj
4 db tojás
25 dkg szitált finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
Máz
3 evőkanál narancslé
15 dkg szitált porcukor
Elkészítés
Tészta
A porcukorhoz hozzáadjuk a puha margarint, a vanília aromát, a narancsok levét és reszelt héját, majd robotgéppel alaposan összekeverjük. Folyamatos keverés mellett, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat is.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a csipet sóval, adjuk hozzá a tojásos keverékhez, és keverjük teljesen csomómentesre. Egy 22 cm-es kuglófformát alaposan kenjünk ki margarinnal, szórjuk ki liszttel, majd öntsük bele a tésztát. Ha szilikonos a formánk, ez a művelet kimarad.
180 C fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen. A mázat kanalazzuk rá a teljesen kihűlt kuglófra, és ízlés szerint szórjuk meg frissen reszelt narancshéjjal. Hagyjuk hogy a máz kissé száradjon, csak utána szeleteljük.
Máz
A porcukorhoz hozzáadjuk a 3 evőkanál narancslevet, és simára keverjük. Egy sűrűbb masszát kell kapnunk.
0 Megjegyzések