Mindig is szerettem volna kipróbálni a kuglóf sütést, és ez volt életem első kuglófja. Azóta már többször is megsütöttem ezt is és másféle kuglófot is, de ezt szeretem a legjobban!
Hozzávalók / 10 adag

350 g meggybefőtt
16 dkg vaj (puha)
10 dkg cukor (kristály)
3 db tojás
24 dkg finomliszt
5 dkg mandula (darált, elhagyható)
1 tk sütőpor
1 tk fahéj (őrölt)
1.25 dl tej
10 dkg csokoládé (tört)
1 ek margarin (a forma kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a forma kikenéséhez)

Elkészítés

A vajat a kristálycukorral krémesre keverjuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a tejjel váltogatva hozzáadjuk a mandulával, sütőporral és a fahéjjel előzőleg összekevert lisztet.
A lecsöppögtetett, kimagozott meggyet és a törött csokit is hozzákeverjük.
Ezután a kivajazott, kilisztezett formába öntjük.
Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük 175 fokon. 
A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, majd kiöntjük a formából.
Ízlés szerint lehet rá csokimázt is önteni, de anélkül is finom!
Jó étvágyat!