Egyszer Bolognai tésztát főztem, és a tasak hátulján vettem észre ajánlatképpen ezt a pizzát. Kipróbáltam, és a családnak nagyon ízlett. Kicsit csalós, hiszen magát a szószt tasakos porból készítem, de pont ez adja egyszerűségét is, kezdő szakácsok is el tudják készíteni. A tészta receptjét a kenyérsütőgéphez kaptam, nálunk ez vált be, nagyon könnyű nyújtani, és finom is.
Hozzávalók / 4 adag

A pizzatésztához
170 ml víz
2 ek olívaolaj
40 dkg finomliszt (finom)
2 tk só
2 teáskanál cukor
0.5 tasak instant élesztő
20 dkg sajt (reszelt, a tetejére)

A szószhoz
1 csomag bolognai alappor
1 dl víz (szükség szerint)
25 dkg darált marhahús
2 ek napraforgó olaj

Elkészítés

A kenyérsütőgépbe a fent leírt sorrendben belerakjuk az alapanyagokat, majd elindítjuk a dagasztóprogramot.
Az olajon a húst fehéredésig sütjük folyamatosan kevergetve.
Hozzáadjuk a vizet és a port, majd sűrűsödésig főzzük, gyakran megkeverjük.
A tepsit olívaolajjal vékonyan kikenjük.
A pizzatésztát nagytepsi méretűre nyújtjuk, elosztjuk rajta a szószt, megszórjuk a reszelt sajttal.
Készre sütjük.