Nagyon szeretjük a pizzát, mindig nagy adagot sütök belőle, így másnap is jó lesz. Többnyire igyekszem valami másfélét kitalálni, ez a legújabb.
Hozzávalók / 6 adag

A tésztához
70 dkg finomliszt
1 dl tej
0.5 teáskanál cukor
2.5 dkg élesztő
1 kk só
0.5 dl napraforgó olaj
1 db tojás

A paradicsomszószhoz
140 g sűrített paradicsom
100 ml ketchup
0.5 tk szárított oregánó
0.5 tk szárított bazsalikom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

A tetejére
50 dkg darált sertéshús
1 közepes fej vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 közepes db paprika
2 ek napraforgó olaj
330 g csemegekukorica
40 dkg trappista sajt

Elkészítés

A tészta elkészítéséhez elsőként a meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt.
A liszthez hozzáadjuk a sót, a tojást, a tejben felfutott élesztőt, s még annyi langyos vizet (kb. 3-4 dl), hogy kemény, de rugalmas tésztát kapjunk.
Végül az olajat is beledolgozzuk, és sima tésztává dagasztjuk. Körülbelül egy órát pihentetjük-kelesztjük.
Míg a tészta kel, előkészítjük a rávalót: elsőként a darált húst. Kevés, 1-2 kanál olajon megpergeljük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, kevés paprikát is szórunk rá, s addig pirítjuk, míg elpárolog a leve.
Jöhet a paradicsomszósz:. A sűrített paradicsomot és a ketchupot összekeverjük a szárított zöldfűszerekkel, kevés sót és borsot szórunk bel, és összeforraljuk.
A kukoricát leszűrjük, a sajtot megreszeljük.
Ha legalább duplájára kelt a tészta, kettéosztjuk, külön-külön kinyújtjuk, 1-1 tepsit kibélelünk vele.
Egyiket megkenjük fele paradicsomszósszal, rászórjuk a fele sajtot, a darált húst és a kukoricát. Előmelegített sütőbe toljuk.
Míg sül, előkészítjük a másik pizzát az előzőhez hasonlóan, majd azt is megsütjük.