Egy pizzákkal teli szórólapot olvasgattam, és akkor döntöttem úgy, hogy én is kísérletezem a feltétekkel. A kísérlet sikerült! Nagyon finom és laktató éte!l:-)
Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
40 dkg finomliszt
2 dl víz
2 dkg élesztő
1 ek napraforgó olaj
3 db kisebb burgonya
1 csipet cukor


A feltéthez
35 dkg csirkemell filé
12.5 g gyros fűszerkeverék
2 ek napraforgó olaj
2 dl tejföl
100 g majonéz
1 ek mustár
1 ek ketchup
1 csipet bors
1 db paprika
1 db paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés

Elkészítjük elsőként a tésztát: a lisztet egy műanyag tálba öntjük, egy csipet sót adunk hozzá. Hozzáadjuk a megfőtt, jól áttört, már hidegre hűtött burgonyát. Jól összekavarjuk a lisztel. A vizet langyosra melegítjük, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt, és hagyjuk néhány percig.
Ha az élesztő feljött, akkor a liszt közepébe öntjük az élesztős vizet, és alaposan "kidagasztjuk", mikor a tészta kissé hólyagos, akkor hozzágyúrjuk még az evőkanálnyi olajat.
A tálat letakarva kb. 40 percig hagyjuk megkelni. Ebből az adagból 2 pizza süthető (30 cm-es sütőformában).
Míg a tészta kel, elkészítjük a húst.
A csirkemellet kissebb kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig sütjük. Majd hozzáöntjük a gyros fűszersót, pici vizet is önthetünk alá (elhagyható). Készre sütjük a húst.
A zöldségeket apró kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk, ízlés szerinti mennyiséget.
A tejfölt, majonézt, mustárt, ketchupot és csipetnyi borsot összekeverjük. Felhasználásig hűtőben tároljuk!
Ha megkelt a tészta, két részre osztjuk. A pizza formát picit megolajozzuk, és beletesszük az első kinyújtott tésztát.
Előmelegített sütőben kb. 7 percig elősütjük.
Majd kivesszük, és megkenjük a tartármártás felével, elosztlatjuk rajta a hús felét illetve a zöldségeket. Tetejére reszelt sajtot szórunk.
Addig sütjük, amíg a széle kissé aranybarna nem lesz.
Ha kész, a másik tésztával is így járunk el.