Csak egy kicsit oldalasom,kolbászom volt ,ami kevés lett volna 4 embernek vacsira,de így pizza feltétnek jól lehetett hasznosítani és ráadásul a gyerekek is imádják .
Hozzávalók / 6 adag
A tésztához
500 g finomliszt
1 ek só
300 ml langyos víz
1 teáskanál cukor
1 tasak instant élesztő
3 ek olívaolaj
A feltéthez
40 dkg kolbász (vagy szalonna, sülthús vegyesen)
5 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
pizza fűszerkeverék ízlés szerint
1 csipet cukor
1 kis fej vöröshagyma
100 g gomba
140 g csemegekukorica
100 g reszelt sajt
Elkészítés
Az élesztőt belekeverjük a langyos vízbe a cukorral, majd meleg helyre tesszük letakarva.
A lisztet, a sót, az olívaolajat és a megfuttatott élesztőt összekeverjük, jól átgyúrjuk, majd 30-40 percet pihentetjük .
A paradicsomot meghámozzuk, apróra vágjuk, és egy kis olívaolajon feltesszük főni.
Ha már szétfőtt a paradicsom, belerakjuk a lereszelt fokhagymát, a pizzafűszert és a cukrot.
A kész paradicsomszószt átpaszírozzuk a szűrőn.
A tésztát a tepsi méretére nyújtjuk, majd megkenjük a paradicsomos szósszal és ráhalmozzuk a kolbászt, a sült császárszalonnát, a sült oldalast, a kukoricát, a hagymát, a gombát, és a sajtot.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt nem kezd pirulni.
0 Megjegyzések