Eddig mindig paradicsomos alappal készítettem pizzát, és már régóta mondták a lányaim, hogy csináljak egyszer gyrosos pizzát, mert nagyon szeretik a gyrost, de próbáljuk meg egyszer, milyen pizzatésztán is.
Hozzávalók / 4 adag
Tészta
50 dkg finomliszt
2.5 dkg friss élesztő
2 dl tej (kb.)
4 dl napraforgó olaj (amennyit felvesz)
2 dl víz
1 kávéskanál só
2 csipet fehér bors
Feltét
200 g tejföl
2 teáskanál mustár
2 ek majonéz
5 kávéskanál gyros fűszerkeverék
30 dkg csirkemell filé (csíkozva)
5 dkg csemegekukorica
10 dkg uborka
1 közepes db piros kaliforniai paprika
1 közepes db tv paprika
1 közepes db lila hagyma
30 dkg trappista sajt
Elkészítés
Tészta
Az élesztőt egy kevés tejben felfuttatjuk
Átszitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sót és a borsot. Beleöntjük az élesztős tejet, vizet, és az olajjal összedolgozzuk.
Langyos helyen megkelesztjük.
Feltét
A csirkemellet felcsíkozzuk, és kevés olajon megsütjük.
A tejfölt kikeverjük a mustárral, majonézzel és a gyros fűszerkeverékkel. A morzsolt kukoricát megfőzzük.
Az uborkát, paprikákat kis kockákra vágjuk, a hagymát karikára vágjuk.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, olajozott tepsibe tesszük, és kb. 5-10 percig elősütjük.
Rákenjük a tejfölös krémet, és rápakoljuk a csirkemellet, paprikákat, uborkát, kukoricát és a hagymát. Majd megszórjuk reszelt sajttal. Kb. 20-30 percet sütjük.
0 Megjegyzések