Ebből a mennyiségből három nagy tepsi lesz.
Hozzávalók / 8 adag

Pizza tészta
5 dkg friss élesztő
2 dl tej
2 teáskanál cukor
100 dkg finomliszt
2 ek napraforgó olaj
1 teáskanál só
2 db tojás

Csirkeragu
1 db csirkemell filé
2 közepes db vöröshagyma
1 dl napraforgó olaj
1.5 dl víz
2 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csipet köménymag
ételízesítő ízlés szerint
oregánó ízlés szerint

Paradicsom alap
130 g sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom ízlés szerint
1 csipet só

Továbbá
40 dkg sajt


Elkészítés

Pizza tészta
Az élesztőt a tejjel, cukorral felfuttatjuk.
Ha szépen felfutott az élesztő, a többi hozzávalóhoz öntjük, jól összedolgozzuk. Ha közben úgy érezzük, hogy kemény lesz a tészta, tegyünk hozzá még egy kis tejet. Nem túl lágy tésztának kell lennie.
Ha kész, meleg helyen egy órát kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a ragut.
Csirkeragu
A csirkemellet és a hagymát kockára vágjuk.
Olajon megdinszteljük a hagymát, belerakjuk a húst, és fehéredésig pároljuk.
Majd felöntjük egy kevés vízzel, beleöntjük a tejszínt, és fűszerezzük. Készre főzzük. (A végén én szoktam belerakni egy kis lisztet, hogy sűrűbb legyen a leve. Nem jó, ha nagyon híg, mert lefolyik a pizzáról majd.)
Paradicsom alap
A paradicsompürét összekeverjük a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával.
Ha mindennel megvagyunk, jöhet a tészta nyújtása. Kinyújtjuk, majd egy kicsit megolajozott tepsibe rakjuk.
Megkenjük a paradicsommal, jöhet rá a ragu. (Én szoktam még a tetejére pár karika paprikás szalámit is rakni.)
180-200 C-on sütjük. Mielőtt teljesen megsülne, kivesszük, és jól megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe, de már csak annyi időre, míg egy kicsit megpirul a sajt a tetején.