Ebből az anyagmennyiségből 3 db vékony tésztás pizza lett, 30 cm átmérőjű kerek pizzasütőben. A tésztából elmaradhat a só, mert a feltétek önmagukban is elég sót tartalmaznak.
Hozzávalók / 6 adag

A tésztához
50 dkg finomliszt
0.5 dl olívaolaj
1 db tojás
1 ek só (csapott)
1 ek cukor
2.5 dkg élesztő
0.5 dl tej
3 dl víz (langyos)

A paradicsomszószhoz
360 g sűrített paradicsom
2 ek cukor
3 gerezd fokhagyma
2 ek tejföl
bazsalikom ízlés szerint
rozmaring ízlés szerint
oregánó ízlés szerint (szárított, vagy friss apróra vágva)
só ízlés szerint

A feltéthez
200 g vörösbab (konzerv )
3 db tojás
12 szelet bacon
20 dkg kolbász (füstölt, karikára vágva)
3 kis fej vöröshagyma
30 dkg trappista sajt (vagy ementáli reszelve)
10 dkg kéksajt
4 db pepperoni (ha van otthon)

Elkészítés

Összeállítjuk a tésztát a Hozzávalókból, az élesztőt megfuttatjuk langyos, cukros tejben, a víz is langyos legyen, amivel összefogjuk, és a lisztet is tartsuk szobahőmérsékleten felhasználás előtt.
A tésztát dagaszthatjuk robotgéppel (dagasztókar), de kézzel is. Addig dolgozzunk vele, amíg szép hólyagos lesz, és elválik az edény falától.
Letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük 3/4 órát.
Ezalatt megízesítjük a paradicsomszószt, a fokhagymát vékonyan beleszeleteljük.
A tésztát 3 felé osztjuk, kinyújtjuk kör alakra, és egyenként kerek pizzasütőbe tesszük.
A paradicsomszószt is harmadoljuk, és az előkészített feltéteket is.
A tésztát megkenjük szósszal, sonkát/ bacont teszünk rá, megszórjuk vörösbabbal, karikára vágott hagymával, kolbásszal, reszelt sajttal.
A legvégén morzsolhatunk rá rokfortot, pár csípős paprikával még dobhatunk rajta kedvünk szerint.
Utoljára egy egész nyers tojást engedjünk óvatosan a pizza közepébe.
12-14 perc alatt forró sütőben elkészül.