Férjem is és én is nagyon szeretjük a pizzát, sokféle módon készült már nálunk, és a sok kísérletezésnek meglett a gyümölcse, mégpedig a tökéletes pizzatészta formájában! Vastagon és vékonyan is isteni finom!
Hozzávalók / 4 adag

Tészta
48 dkg finomliszt
2 dl langyos víz
1.5 dl olívaolaj
3 kávéskanál só
2 dl langyos tej
1 tasak (11 gr) por instant élesztő
1 ek cukor
12 dkg burgonyapüré (por)
Feltét
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg mirelit csemegekukorica
1 db csirkemell filé (felkockázva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
2 ek sűrített paradicsom
2 dl házi paradicsomlé
1 ek cukor
6 közepes db gomba
20 dkg reszelt sajt
3 ek olívaolaj

Elkészítés

Tészta
A tésztához a langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, majd 5-10 perc alatt meleg helyen felfuttatjuk.
A tészta többi alapanyagát egy edénybe tesszük, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd 5-10 percig a robotgép dagasztó karjával jól összedolgozzuk, eztán egy kilisztezett edényben frissentartó fóliával és konyharuhával letakarva hagyjuk 45 percig kelni.
A tésztát ketté vesszük, és lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk őket (lehet vékonyra és vastagabbra is hagyni, ki hogy szereti), majd kivajazott tepsikbe helyezzük őket, és ráöntjük a húsos szószt.
Meleg helyen hagyjuk még 15 percig pihenni, majd sütés előtt szórjuk meg a reszelt sajttal, és 200 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
Akkor jó, mikor a tészta széle is kicsit kezd megbarnulni.
Feltét
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a feltétet. A hagymát felaprítjuk, és olívaolajon megpirítjuk.
Mikor már üveges, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is, majd a kockára vágott csirkemellet, aminek minden oldalát kifehéredésig sütjük sóval és borssal.
Ekkor jöhet bele a kukorica és a gomba is, kicsit essen össze a gomba, utána mehet bele a sűrített paradicsom, paradicsomlé, cukor, oregánó és a bazsalikom is.
Ha túl sűrű, akkor egy kis vízzel hígíthatjuk, és addig rotyogtatjuk, míg a husi teljesen meg nem puhul. Lereszeljük a sajtot.