Összeszedtem mindent, amit a hűtőben találtam. Pizza nálunk mindig jöhet. Gyerekem kedvence a babos. Azért szeretem a pizzát, mert nincs vele sok macera, és minden maradék rápakolható. Okos nép ez az olasz, valamint nagyon egyszerű ételeket főz.
Hozzávalók / 4 adag
A tésztához
35 dkg finomliszt
0.5 dl tej
1 dl joghurt (natúr)
0.5 teáskanál cukor
1 dkg élesztő
1 tk só
3 ek olívaolaj
A feltéthez
400 g vörösbab (konzerv)
3 ek pizzaszósz
10 dkg sajt (reszelt)
5 dkg füstölt sajt (reszelt)
10 dkg angolszalonna (szeletelt)
1 teáskanál pizza fűszerkeverék
Elkészítés
Kevés tejen a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
Az élesztőt a joghurttal, sóval, olajjal, liszttel ruganyos tésztává dagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát ketté vesszük, mert ebből a mennyiségből 2 db 32 cm-es pizza készül.
A tésztát kihúzzuk kerek formára, megkenjük a pizzakrémmel és rászórjuk a pizzafűszert, majd a csíkokra szelt angolszalonnát, a megmosott babkonzervet, végül a két sajt keverékét.
Sütőben készre sütjük.
0 Megjegyzések