Egy kedves rokonunktól kaptam ezt a pizzatészta receptet, miután nekem soha nem sikerült igazán finom pizzát sütnöm. Szeretjük a vékony pizzát, de az eddigi receptjeim alapján készített tészta mindig tömör lett, vagy épp nem tudtam vékonyra nyújtani, mert összeugrott, mint a gumi. Na ez nyújtható, és isteni finom!
Hozzávalók / 4 adag

Tészta
40 dkg finomliszt
2.5 dl tej
3 dkg élesztő (ha szárított élesztő, akkor 1 tasak)
2 kávéskanál só
1 teáskanál cukor
3 ek napraforgó olaj

Feltét
40 dkg sűrített paradicsom (jó a házi paradicsomlé is, vagy amilyet szeretünk)
1 teáskanál bazsalikom
20 dkg bacon
30 dkg sajt (lehet trappista, pizzamozzarella)
10 dkg olajbogyó
2 közepes db paradicsom

Elkészítés

Az élesztőt meleg cukros tejben felfuttatjuk. Ez a lépés kimarad, ha szárított élesztőt használunk, akkor simán összekeverjük a többi hozzávalóval az élesztőt és a tejet.
A lisztet, sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és végül az olajat. Ha valakinek van kenyérsütő gépe, abban sokkal egyszerűbb elkészíteni és megkeleszteni. De hagyományos módon is megfelelő. Alaposan összedolgozzuk, majd 1 órát kelesztjük a tésztát.
Ha szépen megkelt, akkor jöhet a nyújtás. Mi nagyon szeretjük vékonyan a pizzát, de mindenkinek az ízlésére van bízva, hogy mennyire nyújtja ki. Ha nagyon vékony tésztával készítem, 4 db pizza kijön a tésztából. Ha kicsit "vastagabbra" hagyom, akkor 3 db-ot készítek.
Feltétként szinte bármi megfelelő, amit szeretünk. Az alap, hogy a paradicsomlébe/sűrített paradicsomba keverünk szárított bazsalikomot. Erre jöhet a feltét és a sajt.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük, hogy szépen megbarnuljon a tetején a sajt.