Az eredeti recept a Horváth Ilona-féle szakácskönyvben van. Ezt kipróbáltam, nem sikerült túl jól, ezért kicsit átalakítottam.
Hozzávalók / 4 adag
A tésztához
25 dkg burgonya (héjában főtt)
25 dkg rétesliszt
2 db tojássárgája
2 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 dl tej
1 ek napraforgó olaj
szerecsendió ízlés szerint
A sütéshez
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Az élesztőt a cukorral langyos tejben megfuttatjuk.
A burgonyát áttörjük, összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával, egy csipet sóval és az élesztővel.
Hozzáadjuk az olajat, egy kevés szerecsendiót, és bedagasztjuk.
Egy órán át letakarva kelesztjük.
Teáskanállal forró olajba szaggatjuk a tésztát, és aranybarnára sütjük. Decensebb változata, ha olajos kézzel kis pogácsákat formálunk a tésztából, és így sütjük ki.
0 Megjegyzések