A kétfajta színű, finom piskótatészta lágyan körbeöleli a cseresznyéket. Nagyon mutatós valami sül ki a végére. Egyszerű, de nagyszerű!!
Hozzávalók / 3 adag
27 dkg cukor
3 db tojás
7 evőkanál víz
7 ek napraforgó olaj
27 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
20 dkg cseresznye
1 ek cukrozatlan kakaópor (lapos ek)
Elkészítés
A 3 tojást a cukorral jól összeturmixoljuk, amíg ki nem fehéredik.
Hozzáadjuk a vizet, az olajat, a sót, majd a sütőporos lisztet. Alaposan összedolgozzuk, amíg jó sima tésztát nem kapunk.
Hozzákeverjük az előzőleg kimagozott cseresznyét. Elfelezzük a masszát, egyik felébe keverjük a kakaóport.
Vajazott, lisztezett kuglófformába öntjük a barna részt, ennek a tetejére a fehéren maradtat.
200 C fokon megsütjük, végezzünk tűpróbát! Ha kihűlt, tálcára borítjuk, majd porcukorral díszítve tálalhatjuk. Jó étvágyat!!
0 Megjegyzések