Hat, az úgy volt, hogy a recept azt írta, hogy 3 bögre alma kell a kuglófba. Az ilyenektől idegrohamot kapok, ki a fene méri az almát bögrével? Szóval vettem 3 almát és kész, de azok akkorák voltak, mint a fejem. Itt így árulják, ha darabszámra, akkor jó drága, és akkora, mint egy dinnye, vagy nylon tasakban (kb. 1,3 kg), akkor meg dió nagyságú, de úgy jóval olcsóbb.
Hozzávalók / 12 adag
25 dkg finomliszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 csipet só
1 tk fahéj
1 tk szódabikarbóna
2.5 dl repceolaj
30 dkg cukor
3 db tojás
10 dkg sütőtök
1 teáskanál vanília kivonat
1 kg savanykás alma
10 dkg durvára vágott dió
15 dkg mazsola (vagy aszalt gyümölcs)
Elkészítés
A kuglóf formát alaposan vajazzuk és lisztezzük ki. A liszteket keverjük el a sóval, fahéjjal meg a szódabikarbónával. Forgassuk bele az aszalt gyümölcsöket.
Az olajat meg a cukrot kézi mixerrel jól keverjük ki, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, majd a vaníliát meg a sütőtökpürét.
Öntsük hozzá a lisztes keveréket, végül a megpucolt és vastag szeletekre vágott almát.
Kanalazzuk a formába, és előmelegített sütőben süssük meg. Amikor kész, 10 percig hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk egy tányérra.
0 Megjegyzések