Nálunk mindenki nagyon szereti a különféle tésztaételeket. Ez a recept egy thai szakácstól ered, egyszerű és nagyszerű is.
Hozzávalók / 3 adag
Az étel Elkészítése
4 gerezd fokhagyma (összezúzva)
1 db chili (thai piros chili felszeletelve)
2 ek gyömbér (felaprítva)
4 közepes db zöldhagyma (zöld újhagyma)
1 db tojás
15 dkg bambuszrügy (vagy babcsíra)
0.5 dl napraforgó olaj
5 dkg kesudió (durvára törve)
25 dkg üvegtészta (thai rizstészta - vermicellini-)
Csirke előkészítése
35 dkg csirkemell filé
2 ek szójaszósz (thai szójaszósz)
Pad Thai szósz Elkészítése
1 dl csirke alaplé
3 ek rizsecet
1 fél lime-ból nyert limelé
3 ek barna cukor (nádcukor)
2 ek Thai halszósz
1 ek szójaszósz (thai)
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölve)
Elkészítés
Az étel Elkészítése
A rizstésztát tegyük egy edénybe, és öntsünk rá annyi forró vizet, amennyi ellepi (kb. 1 liter). Hagyjuk állni legalább 5-6 percig, amíg a tészta megpuhul. Ezt követően öblítsük le hideg vízzel, és tegyük félre.
Wokban vagy acél serpenyőben melegítsünk olajat, közepesen erős lángon. Dobjuk bele a zúzott fokhagymát, a karikára vágott chilit, az aprított gyömbért és a karikázott zöldhagyma felét, majd pirítsuk egy percig.
Adjuk hozzá a csirkét, pirítsuk 3-4 percig. Közben adjunk hozzá a pad thai szószból 1-2 evőkanállal.
Falapát segítségével húzzuk az edény falára az összetevőket, üssük középre a tojást, és gyors mozdulatokkal keverjük össze, mint a rántottát. Ezt követően keverjük a többihez, majd adjuk hozzá a tésztát. Újból egy-két kanálnyi pad thai szószt adunk, a tésztát pedig jól forgassuk össze. Ismételjük ezt percenként addig, amíg az összes szósz elfogy, és a tészta egynemű, ragacsos állagot vesz fel (kb. 8-10 perc). Utoljára kóstoljuk meg, ha nem elég sós, még kevés halszósszal javíthatunk rajta.
Tálaljuk az elkészült tésztát, tetejére szórjunk karikázott zöldhagymát és chilit, babcsírát, valamint zúzott kesudiót. Mellé adjunk lime gerezdeket, a savanykás íz fokozásához, akinek szükséges.
Csirke előkészítése
A csirkemellet csíkozzuk fel.
Forgassuk bele a szójaszószba, felhasználásig tegyük félre.
Pad Thai szósz Elkészítése
Az összetevőket alaposan keverjük el, ameddig a cukor feloldódik.
Ajánlatos az édes ízzel kezdenünk, majd a savanyú, és végül a sós íz következik. A sós íz mindenképp a végére maradjon, és ízlés szerint adagolhatjuk fokozatosan is kinek kevesebb, kinek több alapon, ízlés szerint.
0 Megjegyzések